بازاریابی ایده ، چگونه ایده های خود را بازاریابی کنیم و به فروش برسانیم؟
بازاریابی ایده و این که بدانیم چگونه ایده های هایمان را جامه عمل بپوشانیم و درآمد زایی کنیم به تنهایی دانش مهمی است و می تواند شما را از دیگر افراد خلاق و ایده پرداز متمایز کند.
بسیاری هستند که ایده های ناب و دست اول دارند و در کل ذهن خلاقی دارند ولی متاسفانه هیچ آگاهی و اطلاعی ندارند که چگئنه می توانند این ایده ها را تحقق ببخشند و در مسیر درست گام بردارند.
در نتیجه ایده های شان یا اغلب توسط دیگر افراد کشف و اجرایی می شود یا این که بعد از گذشت مدتی به راحتی به فراموشی سپرده می شود. در صورتی که با اجرایی شدن این ایده ها ممکن بود بسیاری کسب و کار دیگر نیز رونق بگیرد و خود فرد صاحب ایده تبدیل به شخصیت موفق و تاثیر گذاری شود.
پس اگر می خواهید بدانید چگونه ایده های تان را اقتصادی کنید با تدبیر فردا همراه باشید 🙂
بازاریابی ایده ، چگونه ایده های خود را بازاریابی کنیم و به فروش برسانیم؟
برقراری ارتباط با بازار فروش برای موفقیت در تجاری کردن ایده ها بسیار امری حیاتی است. بدون وجود داشتن بازاری برای فروش و در نتیجه بدون وجود داشتن انواع و اقسام مشتریان و خریداران هیچ ایده و نو آوری نمی تواند راه موفقیت را طی کند و به معنای واقعی کلمه بی ارزش خواهد بود.
یک کسب و کار تا وقتی زنده است که بتواند مشتری بسازد! بدون مشتری کسب و کار هیچ معنی ندارد.
پیتر دراکر، مشاور مدیریتی بازرگانی، ۱۹۵۴
در گام نخست ابتدا باید بر اساس نیاز های بازار روی ایده و نو آوری خود قیمت گذاری و ارزش گذاری کنید. همچنین شما باید بتوانید تشخیص دهید که مشتریان شما تا چه اندازه محصولات و خدمات نوی شما را به دیگران معرفی می کنند و پیشنهاد می دهند. این کار به خودی خود نوعی تبلیغات موثر است.
شناخت مشتریان و چگونگی دست یابی به آن ها از ضروری ترین کار هایی است که شما باید به خوبی بدانید و اجرا کنید.
مشتری شناسی
مشتریانی که خرید می کنند
یکی از اهداف بازاریابی ایده مشتری شناسی است. با بازاریابی ایده می توان انواع مشتریان را شناخت و دسته بندی کرد. در ادامه کمی پایه ای تر صحبت می کنیم.
در مورد بازار فروش محصولات، تحقیق کردن به تنهایی کافی نیست و شما باید درباره جزئیات و انواع مشتری هایی که ممکن است بتوانید گردآوری کنید تحقیق کنید و بیشتر بدانید.
شما باید این مسائل را برای ارزیابی انگیزه های مشتریان خود بررسی کنید:
- چه فاکتور هایی در تصمیم گیری خرید مشتریان تاثیر گذراند؟
- چه نوع مشتری احتمال دارد زود تر از دیگران انواع مشتریان خرید کنند؟
- چه چیزی برای مدت زمانی که مشتری صرف خرید می کند تاثیر گذار است؟
چه چیزی باعث انگیزه مشتریان برای خرید می شود؟
برای این که یک مشتری انگیزه برای خرید کردن پیدا کند باید ۵ مرحله طی شود:
- مرحله نخست (تشخیص مسئله): خریدار باید بداند که با خرید خود یک نیاز یا یک مشکل را دارد بر طرف می کند.
- مرحله دوم (جست و جوی اطلاعات): خریدار به طور فعال در جستجوی اطلاعاتی در مورد چگونگی تحقق نیاز یا حل مشکل خود است. مشتریان معمولی تعدادی گزینه جایگزین طی این جست و جو ها می یابند.
- مرحله سوم (ارزیابی جایگزین ها): مشتریان برای این که در خرید خود یک محصولی یا خدماتی را جایگزین محصول یا خدمات دیگر کنند ۶ فاکتور را در نظر می گیرند که اگر ایده و نوآوری شما این ۶ فاکتور را پوشش دهد بسیار موفق خواهید شد. از نظر یک مشتری خرید یک تکنولوژی جدید و نوآورانه به شدت با ریسک همراه خواهد بود. مشتریان به هیچ وجه نمی خواهند در خرید خود اشتباه تصمیم گیری کنند، چون از نظر آن ها هر گونه اشتباهی در انتخاب نوع برند و فروشنده محصول می تواند بسیار باعث ضرر شود و بازار هیچ تضمینی در قبال محصول بی کیفیت نخواد داشت. اکنون بیایید بدانید که چگونه ایده های خود را با این ۶ فاکتور هماهنگ کنید: (شماره ۱) سود نسبی: آیا مزایای استفاده از ایده شما نسبت به هزینه هایی که دارد بیشتر است؟ (شماره ۲) سازگاری: ایده های شما چه اندازه با روش ها و دیگر تکنولوژی های مربوط هماهنگ و سازگار است؟ (شماره ۳) نسخه آزمایشی: آیا می توانید محصول و ایده خود را به صورت آزمایشی به مشتریان عرضه کنید؟ (شماره ۴) توانایی به نمایش گذاشتن مزیت های ایده جدید: تا چه اندازه می توانید مزیت ها و برتری های ایده خود را برای مشتریان شرح دهید؟ (شماره ۵) ظاهر ایده: تا چه اندازه ایده و یا محصول جدید شما بدون هیچ گونه تبلیغاتی و به تنهایی می تواند جذاب باشد؟ (شماره ۶) پیچیدگی: محصول و ایده جدید شما تا چه اندازه به سهولت می تواند مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد؟ – فرض بر این است که مشتریان شما ارزش خلاقیت به کار رفته در محصول را به اندازه کافی درک نمی کنند. شما باید بتوانید با این ۶ فاکتور گفته شده بتوانید با به خوبی با بازار و مشتریان تعاول کنید.
- مرحله چهارم (تصمیم به خرید): مشتری برای خرید خود از بین موارد مختلف تصمیم به خرید یکی از موارد خواهد گرفت. به خصوص در مورد قیمت محصول بسیار وسواس به خرج می دهند ولی باید توجه کرد که ایده و نوآوری های جدید در انتخاب مشتریان تاثیر گذار است.
- مرحله پنجم (ارزیابی پس از خرید): پس از خریداری محصول یا خدمات جدید، مشتری به ارزیابی محصول وخدمات خواهد پرداخت که آیا انتظارات را برآورده کرده است. این ارزیابی ها و فیدبک هایی که از مشتریان دریافت می کنید برای آینده حرفه ای و کسب و کار شما تعیین کننده هستند که در آینده به چه سمتی حرکت کنید و هدف گذاری کنید.
باید توجه داشت که ایده ها را نباید در کنج طاقچه ذهن قرار دهیم تا خاک بخورند و به فراموشی سپرده شوند. با رعایت ۵ مرحله ای که گفته شد می توانید برای ایده خود کسب و کار راه اندازی کنید و به جذب مشتریان بپردازید.
به یاد داشته باشید با به کار گیری اصول بازاریابی ایده ، مشتریان شما ممکن است تبدیل به مشتریان دائمی شوند و با تعریفی که از برند شما می کنند بهترین بازاریابی به ارمغان می آید.پس برای اینکه کسب و کار تان پا بگیرد بازاریابی ایده را جدی بگیرید 🙂
منابع مورد استفاده:
دیدگاهتان را بنویسید