راههای تضمین شده برای دریافت حقوق بیشتر

برنامهریزان مالی میگویند: ” حقوق هر کسی تعیین کننده میزان افزایش حقوق او در آینده است.” بنابراین، اگر مثلا ۱۰ سال را کم ارزش ارزیابی کنید، این تفکر شما را به چیزی که در آینده انتظار دارید تا به اوج قدرت برساند، نخواهد رساند. پس اگر کسی در حال حاضر حقوقی که لایقش است را دریافت نکند، حتی اگر با ارتقا شغلی نیز روبه رو شود باز حقوقی که سزاورش است را دریافت نمیکند. هر فردی حتی شما دوست دارید بدون تغییر شغل حقوق خود را افزایش دهید. ولی این برای اندکی امکان پذیر است. دلیل این مورد چیست؟ برای یافتن دلیل ما در ادامه با مطلبی خاص همراه راههای تضمین شده در کنارتان هستیم تا بتوانید حقوقی که سزاورش هستید را دریافت کنید.
چگونه با افزایش حقوق مواجه شویم؟
هر کسی دوست دارد در کار خود درآمد بیشتری را کسب کند. برای این کار، شما میتوانید شغل خود را تعویض کنید و یا نه سادهتر از آن در شغل فعلی خود برای کارفرما درخواست افزایش حقوق بفرستید. هنگام فرستادن درخواست، باید کارفرمای خود را متقاعد کنید که سهم شما در کار بیشتر از حقوق دریافتی است. به غیر از سالی یک بار افزایش حقوق در سطح هیئت مدیره و گاه به گاه پاداش که ممکن است دریافت کنید، درخواست افزایش حقوق تنها راه درآمد بیشتر است. باید برنامهریزی و آماده سازی زمانی که از مهمترینها است را داشته باشید. علاوه بر برنامهریزی و آماده سازی، زمان درخواست، شیوههای به کارگیری، صلاحیت سایر کارکنان برای افزایش حقوق از این موارد هستند که باید برای موفقیت در نظر داشته باشید. اگر این عوامل را در نظر بگیرید و از منظر چگونگی افزایش ارزش کار به مشاغل کارفرمایتان و میزان افزایش حقوقها را بررسی کنید، ممکن است در درخواست افزایش حقوق موفق باشید. به همه این نکات نگاهی بیندازید تا بتوانید دستمزدی را که معتقدید شایسته آن هستید، بدست آورید.

۱٫درخواست افزایش حقوق را به کارفرما بدهید
طبق بررسیهای انجام شده، تقریبا ۵۶ درصد کارمندان هرگز درخواست افزایش حقوق را از مافوق خود نکردهاند. بهتر است بدانید در این میان تعداد زنان از مردان برای درخواست افزایش حقوق کمتر است. با توجه به تحقیقات مشخص شد که دو سوم کارمندانی که درخواست افزایش حقوق میدهند جواب مثبتی دریافت میکنند. با توجه به درخواست میزان مردان و زنان در افزایش حقوق یکسان است.
نمیتوانید انتظار داشته باشید که با هیچ کاری انجام ندادن و پرسیدن این سوال که چگونه با افزایش حقوق مواجه شوم، انتظار داشته باشید حقوق به خودی خود افزایش پیدا کند یا جایزه در دامان شما بیفتد. حتی اگر رئیس شما متوجه کار سخت و کارآیی شما باشد، لزوما بدون درخواست به شما افزایش حقوق نمیدهد. باید فعال باشید و آنچه را میخواهید درخواست کنید.
فرنوش ترابی، کارشناس امور مالی که موفق شد در سن ۲۶ سالگی حقوق خود را دو برابر کند میگوید: “همیشه بر این قرار نیست تا موارد شایسته خود را دریافت کنیم و باید برای چیزی که حق ماست مذاکره و گفتگو کنیم.”
۲٫ خیلی زود درخواست افزایش حقوق ندهید
تحقیقات نشان میدهد، حدود ۴۰ درصد افراد بر این عقیده هستند که باید هر دو سال یکبار افزایش حقوق داشته باشند. این درحالی است که حتی در این مدت مهارتهای شغلی خود را ارتقا نداده باشند و پیشرفتی نکرده باشند.
این ذهنیت میتواند مضر باشد. همانطور که میلیونر خود ساخته سوفیا آموروسو میگوید:” قبل از درخواست افزایش حقوق زمانی را صرف اثبات تواناییهایی که دارید کنید. اینگونه به مافوق ثابت میشود شما لیاقت افزایش حقوق را دارید.” برای افزایش حقوق ۴ یا ۸ ماه خیلی کم است و بهتر است حدود یک سال از شغل فعلیتان زمان بگذرد. البته این یک سال کافی نیست و شما باید توانایی و مهارتهای تازهای را داشته باشد تا با رو کردن افزایش حقوق داشته باشید. به کارهایی بپردازید که از وظایف شغلی فعلی شما بالاتر است. اینگونه مافوق نمیخواهد از کارمندای مثل شما بگذرد و به طور کلی خود را کاملا ضروری برای کارفرما میکنید.
۳٫ در صورت آماده بودن درخواست کنید
درخواست افزایش حقوق تنها نیمی از نبرد است. شما به سادگی نمیتوانید بگویید، “من افزایش حقوق میخواهم”. در این صورت درخواست شما رد خواهد شد و تنها خود ضرر میبینید. اگر آمادگی خود را برای برجستهسازی دستاوردها، مهارتها و تجربههای کاری دارید، میتوانید آنچه را که میخواهید توجیه کنید.
همچنین باید به محدوده حقوق و دستمزد کسی که سطح تجربیات شما را دارد توجه و ببینید آنها چه میزان حقوق دریافت میکنند. همانطور که رامیت سِتی، کارشناس مالی میگوید: ” دز زمان درخواست افزایش حقوق، ۸۰ درصد بستگی به این دارد که کارمند قبل درخواست چقدر در شغل خود موفق بوده است.”

۴٫ دقیقا چه میخواهید؟
اگر خواستار افزایش حقوق هستید، باید اهداف خود را از قبل تعیین کنید. با تعیین ارزش خود شروع کنید. بعد، تصمیم بگیرید که چه مبلغی را شایسته خود میدانید و کمترین مبلغ پیشنهادی که مایل به پذیرش آن هستید را مشخص کنید.
به گفته ایوانکا ترامپ، مدیرعامل مجموعه ایوانکا ترامپ، دانستن دقیق خواستههای خود یک “قاعده طلایی” برای مذاکره موثر است. اما متاسفانه، بیشتر افراد آن را نادیده میگیرند. وی میگوید: “بدون برنامه و مشخص نبودن هدف، به طرف مقابل اجازه میدهید که اهداف شما خود تعیین کند.”
۵٫ نگذارید رئیس فکر کند که هرگز شغل خود را ترک نمیکنید
به گفته لی ای میلر، کارشناس منابع انسانی، داشتن این تصور که شما هرگز نمیخواهید شغل خود را تغییر دهید به ضرر شما میباشد و به همین دلیل، گذارید رئیس فکر کند که هرگز شغل خود را ترک نمیکنید. “اگر به یک رئیس خود بفهمانید که قصد ترک شغل خود را ندارید، او با خود میگوید، چرا باید به شمایی که برای همیشه کنارش هستید مبلغ بیشتری بپردازند؟” او اشاره میکند “همیشه براساس مهارت و تواناییهای خود در بازار ارزش دارید. بنابراین اگر کارفرمای شما نتوانست حقوقی که سزاورش هستید را بپردازد، بهتر است در جای دیگر به دنبال شغل باشید.

۶٫ در مورد حقوق “عادلانه” صحبت نکنید
میلر میگوید: ” در زمان مذاکره برای افزایش حقوق، هیچوقت از عباراتی چون حقوق منصفانه صحبت نکنید. زیرا این گونه موارد میتواند فرد مقابل را به حالت دفاعی برده و در نتیجه بازخورد منفی دریافت کنید.
در عوض، به عنوان یک مسابقه به مذاکره نزدیک شوید، که در آن سعی میکنید بهترین نتیجه ممکن را کسب کنید. میلر میگوید: دو چیز شما را به نتیجه خواهد رساند: وقتی مافوق بفهمد پیشنهاد حقوق بیشتر را از جای دیگری دارید یا وقتی کارفرمای شما بفهمد که ممکن است شغل خود را ترک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید